Steinmeier: Tentativa për grusht shteti, apel për zgjimin e demokracisë turke

Ministri i Punëve të Jashtme të Gjermanisë, Frank-Walter Steinmeier në deklaratën që bëri lidhur me tentativën për grusht shteti të Organizatës Terroriste Fethullahiste (FETO) tha se kjo është “një thirrje për zgjimin e demokracisë turke”.

Steinmeier: Tentativa për grusht shteti, apel për zgjimin e demokracisë turke

Ministri i Punëve të Jashtme të Gjermanisë, Frank-Walter Steinmeier bëri një komunikatë me shkrim lidhur me tentativën për grusht shteti të Organizatës Terroriste Fethullahiste (FETO).

Kjo ngjarje tregoi atë që populli turk nuk do të jetojë përsëri nën zgjedhën e diktaturës ushtarake dhe kërkon që të vendosë me rrugë demokratike për të ardhmen e tij.

Shefi i diplomacisë gjermane e quan si një ngjarje shumë të hidhur aventurën e disa ushtarakëve duke ofenduar me akte të tilla procesin demokratik të vendit dhe humbjet e jetëve të njerëzve.

Ministri gjerman thekson se sistemi demokratik të Turqi duhet respektuar dhe bëri thirrje për respektimin e parimeve të rendit kushtetues dhe shtetit ligjor.Lajme të ngjashme