Turqia i shtrin dorën e ndihmës Namibisë

Republika e Turqisë ka rritur ndjeshëm ndihmat e saj për Namibinë, një vend ky që është bërë skenë e masakrave të mëdha të Gjermanisë në fillim të viteve 1900.

507732
Turqia i shtrin dorën e ndihmës Namibisë
tika namibya yardim.JPG
tika namibya yardim 1.JPG

Republika e Turqisë ka rritur ndjeshëm ndihmat e saj për Namibinë, një vend ky që është bërë skenë e masakrave të mëdha të Gjermanisë në fillim të viteve 1900.

Agjencia Turke për Bashkëpunim dhe Koordinim (TIKA) ka filluar një program zhvillimi rural për popullin San, një nga pakicat indigjene që jetojnë si gjuajtës dhe mbledhës në Namibi.

TIKA po realizon një sërë projektesh infrastrukturore, ndërkohë që kontingjenti i parë me ndihma humanitare, që konsistojnë në ushqime, veshmbathje, kancelari dhe materiale të nevojave bazë, ka përshkuar mbi 400 km rrugë dhe ka mbërritur pranë Sanëve.Lajme të ngjashme