Dështon plani gjerman për shpëtimin e PKK

Është prishur plani i Gjermanisë për të shpëtuar organizatën terroriste në këmbim të liberalizimit të vizave për qytetarët turq, shkruan ditorja turke “Star”.

Dështon plani gjerman për shpëtimin e PKK
terör örgütü pkk çocuklar.jpg

Gjermania përpiqej ta shpëtonte organizatën terroriste PKK me anë të ligjit antiterror (duke i kërkuar Ankarasë ta ndryshojë) në kuadër të procesit të liberalizimit të vizave, por ku iu prish loja, futi në agjendë projektrezolutën për të ashtuquajturin gjenocid (armen).

Gjermanët thonë se reagimi i turqve përmes medias ndaj kësaj projektrezolute e shumta shkon deri në tërheqjen e ambasadorit dhe në bojkotimin e disa mallrave gjermane.

Kurse specialistët e çështjes janë të mendimit se miratimin e projektrezolutës (armene) Turqia do ta konceptojë si “prerje të rrugës së kthimit” dhe me hapat që do të hedhë mund të ndezë një proces që do të sillte fundin e qeverisë gjermane, madje të Bashkimit Evropian.Lajme të ngjashme