Rreth 60 000 të vdekur në burgjet e regjimit sirian

Të paktën 60 000 persona kanë vdekur në pesë vite nën torturë ose për shkak të kushteve të këqija të burgosjes në burgjet e regjimit sirian, theksoi Vëzhguesi Sirian i të Drejtave të Njeriut (OSDH).

495301
Rreth 60 000 të vdekur në burgjet e regjimit sirian

“Që prej marsit 2011, të paktën 60 000 persona kanë vdekur nën torturë apo për shkak të trajtimeve të këqija, kryesisht për mungesë të ilaçeve dhe ushqimit, në burgjet e regjimit”, njoftoi drejtori i OSDH-së, Rami Abdel Rahmane.

“Numri më i madh i vdekjeve është regjistruar në burgun Saydnaya dhe në qendrat e burgimit të shërbimeve sekrete të ushtrisë së ajrit dhe sigurimit të shtetit”, shtoi ai.

Ai theksoi se kjo shifër është pranë nga burime pranë regjimit.Lajme të ngjashme