Hizbullahu libanez përforcon praninë në Siri

Shefi i Hizbullahut libanez, Hassan Nasrallah, deklaroi dje në Bejrut se lëvizja shiite do të përforcojë praninë e saj në Siri, ku lufton në krahë të regjimit të Beshar Esadit.

494887
Hizbullahu libanez përforcon praninë në Siri

“Gjaku na shtyn të rrisim dhe përforcojmë praninë tonë në Siri”, tha ai, duke iu referuar komandantit të hizbullahut të vrarë pranë Damaskut javën e kaluar gjatë një bombardimi me artileri.

Sipas vlerësimeve të ekspertëve, Hizbullahu ka humbur më shumë se 1 000 luftëtarë që prej implikimit të tij zyrtar në vitin 2013 në Siri.Lajme të ngjashme