Protesta kundër Merkelit në Gjermani

Ekstremistët e djathtë në Gjermani, protestuan kancelaren gjermane Angela Merkel për politikat e saj ndaj emigrantëve.

486619
Protesta kundër Merkelit në Gjermani

Rreth 1 mijë ekstremistë të djathtë, u mblodhën në Berlin dhe duke kritikuar politikat e qeverisë ndaj emigrantëve hodhën slogane “Merkel duhet të largohet” dhe “Populli jemi ne”.

Kurse rreth 4 mijë e 500 protestues të mbledhur në të njëjtin shesh, dolën kundër atyre që protestonin kundër emigrantëve.

Policia nuk lejoi që dy grupet të afroheshin me njëri-tjetrin.

Gjatë protestave u plagosën 13 policë.

Në Gjermani ku vitin e kaluar kanë hyrë 1 milion e 100 mijë emigrantë, gjithnjë e më shumë rriten shqetësimet se si do të përballet kjo gjendje.Lajme të ngjashme