Obama-Presim pjesëmarrjen e më shumë vendeve në operacionet ajrore kundër DAESH

Presidenti amerikan, Barack Obama, njoftoi se do të dërgojnë afërsisht 250 forca shtesë ushtarake për të mbështetur forcat lokale që luftojnë kundër DAESH-it në Siri.

478209
Obama-Presim pjesëmarrjen e më shumë vendeve në operacionet ajrore kundër DAESH

Presidenti amerikan, Barack Obama, njoftoi se do të dërgojnë afërsisht 250 forca shtesë ushtarake për të mbështetur forcat lokale që luftojnë kundër DAESH-it në Siri.

Obama në një fjalim të mbajtur në Panairin Industrial në Hannover në ditën e fundit të vizitës së tij në Gjermani ka cekur çështjet e luftës së brendshme në Siri dhe luftën kundër DAESH-it.

Ai ka vënë në dukje se një numër i pakët i ushtarëve të forcave speciale amerikane që ndodhen ende me detyrë në Siri bashkë me forcat lokale kanë qenë të suksesshëm për zmbrapsjen e DAESH-it. Gjithashtu ka pohuar se është vendosur që të rritet mbështetja ndaj forcave lokale që luftojnë kundër DAESH-it në Siri".Lajme të ngjashme