Dobësimi i DAESH-it bëhet shpresë për emigrantët

Humbja e fuqisë së organizatës terroriste DAESH në Siri dhe Irak, është bërë shpresë për emigrantët në Evropë.

Dobësimi i DAESH-it bëhet shpresë për emigrantët

Nga Gjermania, çdo muaj 500 irakianë kthehen vullnetarisht në atdheun e tyre.

Kryeministria e Gjermanisë deklaroi se nga muaji shtator të vitit të kaluar deri në muajin shkurt të këtij viti, mbi 3 mijë emigrantë janë kthyer me dëshirën e tyre në Irak.

Të njëjtat burime bënë të ditur se DAESH-i, vitin e kaluar ka humbur 40% të kontrollit në rajonet në Irak dhe 20% në Siri.Lajme të ngjashme