ShBA do të ndihmojë në hetimin e krimeve të DAESH-it në Siri dhe Irak

Shtëpia e Bardhë u shpreh të enjten e gatshme për të mbështetur një hetim për të përcaktuar si gjenocid veprimet e dhunshme të zhvilluara nga DAESH në Irak dhe në Siri.

453059
ShBA do të ndihmojë në hetimin e krimeve të DAESH-it në Siri dhe Irak

“SHBA-ja do të bashkëpunojë me përpjekjet e pavarura për hetim mbi një gjenocid”, deklaroi zëdhënësi Josh Earnest.

“Uashingtoni do të ndihmojë Gjykatën Penale Ndërkombëtare (ICC) që të mbledhë provat”, vazhdoi ai.Lajme të ngjashme