Iran – Të moderuarit fitojnë shumicën në Parlament dhe në Asamblenë e Ekspertëve

Të moderuarit, që udhëhiqen nga Presidenti Hasan Ruhani, kanë fituar mazhorancën në Parlamentin iranian, sipas të dhënave të Ministrisë së Punëve të Brendshme.

441751
Iran – Të moderuarit fitojnë shumicën në Parlament dhe në Asamblenë e Ekspertëve

Të moderuarit morrën 85 vende ndërsa konservatorët e moderuar 73, së bashku përbëjnë një shumicë në Parlamentin prej 290 vendesh.

Nga ana tjetër, konservatorët arritën të marrin vetëm 68 vende.

Të moderuarit në Iran fituan gjithashtu mazhorancën e vendeve në Asamblenë e Ekspertëve duke marrë 59 për qind, sipas të njëjtave burime.Lajme të ngjashme