Përpjekjet e BE-së për emigrantët mbeten të pamjaftueshme

Edhe pas marrëveshjes me Turqinë, shpërndarjen e refugjatëve, mbrojtjen e kufijve, shtetet anëtare kanë pranuar se duhet të përshpejtojnë lëvizjen për të konkretizuar terrenin për vendimet e marra këto muajt e fundit përballë krizës së emigracionit.

Përpjekjet e BE-së për emigrantët mbeten të pamjaftueshme

“Fluksi i emigrantëve drejt Evropës nuk ndalet, përpjekjet janë të pamjaftueshme dhe duhet të përshpejtohen”, sipas përfundimeve të parashikuara të samitit evropian që zhvillohet deri të premten në Bruksel.

Drejtuesit e BE-së, që kanë rritur numrin e vendimeve këto muajt e fundit, kanë pasur në tryezë një raport zhgënjyes për aplikimin e tyre.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme