Rritet shqetësimi i myslimanëve evropian

Pas sulmeve të përgjakshme të terrorit në Paris, komuniteti myslimanë i Evropës, me në krye në Francë janë mjaftë të shqetësuar.

Rritet shqetësimi i myslimanëve evropian

Pas sulmeve të përgjakshme të terrorit në Paris, komuniteti myslimanë i Evropës, me në krye në Francë janë mjaftë të shqetësuar.

Franca, e cila është një vend evropian me më së shumti popullsi myslimane, pas sulmeve të përgjakshme të terrorit është duke kaluar nëpër një sprovë të madhe nga aspekti i paqes sociale.

Myslimanët e Francës dhe vendeve tjera evropiane janë kureshtar se çfarë ndryshimesh do të bëjnë qeveritë e vendeve të tyre në politikave ndaj myslimanëve dhe refugjatëve.

Ndërkaq mendimet për përforcimin e lëvizjeve të djathta islamofobe në Evropë shkaktojnë shqetësime të thella.

Ministri i Brendshëm francez, Bernard Cazeneuve, deklaroi se kanë filluar me iniciativën për mbylljen e xhamive përgjegjësit e të cilëve bëjnë thirrje në urrejtje dhe armiqësi.

Edhe Kryeministri Manuel Valls në një deklaratë të mëparshme ka thënë se imamët e huaj të xhamive të cilët nxisin urrejtjen do të dëbohen nga vendi.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme