Putin kërkon hetimin e aksidentit ajror në Egjipt

Presidenti rus Vladimir Putin, kërkoi formimin e një komisioni shtetëror për hetimin e shkakut të rrëzimit të avionit rus.

Putin kërkon hetimin e aksidentit ajror në Egjipt

Presidenti rus Vladimir Putin, kërkoi formimin e një komisioni shtetëror për hetimin e shkakut të rrëzimit të avionit rus i cili ra në gadishullin Sina, vend ky që gjendet në veri të Egjiptit.

Komisioni udhëhequr nga kryeministri Dimitri Medvedev, hetimet dhe hulumtimet do të kryej në bashkëpunim me zyrtarët egjiptianë.

Putini i dha një udhëzim ministrit të Situatave Emergjente, Vladimir Puçko-s që sa më shpejt të dërgoje një ekip në Egjipt për të bërë hetime në vend ngjarje.

Lideri rus gjithashtu shprehu ngushëllimet e tij për familjet dhe të afërmit e atyre që humbën jetën në këtë aksident.

Agjencia ruse e Aviacionit, kishte njoftuar se kontakti me aeroplanin e pasagjerësh të tipit, Airbus-320 i kompanisë ajrore ruse Kogalimvia, i cili është nisur nga Sharm El-Sheyh'u, është ndërprerë në afërsi të gadishullit Sina.

Në deklaratë theksohej se kontakti me radarin të avionit i cili ka bërë fluturimin Sharm El Shejh - St. Petersburg është ndërprerë 23 minuta pas nisjes së tij dhe se në aeroplan gjendeshin të paktën 217 pasagjerë prej të cilëve shumica kanë qenë turistët rus.Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme