Deklarata e Juncker për barazi me Rusinë

Perëndimorët duhet ta trajtojnë Rusinë me korrektësi dhe të bisedojnë me të si të barabartë, vlerësoi presidenti i Komisionit Evropian, Jean-Claude Juncker, duke kritikuar gjithashtu presidentin amerikan Barack Obama që e cilësoi Moskën si fuqi rajonale.

390152
Deklarata e Juncker për barazi me Rusinë

“Ne duhet, e them me sinqeritet, të trajtojmë Rusinë me korrektësi. E di këtë nga bisedat e mia me Putini ku ai nuk i pranon frazat si ajo e Barack Obamas, që cilësonte Rusinë si një fuqi rajonale. Çfarë do të thotë kjo! Ne nuk flasim kështu për Rusinë!”, theksoi ai gjatë një konference në Passau, në jug të Gjermanisë.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme