SHBA - DAESH-i ka 30 mijë luftëtarë të huaj

Të paktën 30 000 luftëtarë të huaj ndodhen përkrah DAESH-it në Siri dhe Irak, deklaruan burime të shërbimeve sekrete amerikane, të cituar nga gazeta “The New York Times”.

354355
SHBA - DAESH-i ka 30 mijë luftëtarë të huaj

Janë të paktën 30 000 persona që i janë bashkuar organizatës terroriste Siri dhe Irak (DAESH) dhe që luftojnë përkrah tyre”, njoftoi gazeta amerikane.

“Vlen për t’u përmendur fakti se numri i tyre është dyfishuar. Rritja e numrit të luftëtarëve të huaj po ndodh në mënyrë konstante, me rreth 1 000 persona çdo muaj”, thekson “The New York Times”.

“Rreth 250 prej tyre janë amerikanë”, shton ajo.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme