Gjermani – Azilantët mashtrojnë autoritet për origjinën

Sipas të dhënave të zyrtarëve gjermanë një e treta e atyre që aplikojnë për azil në Gjermani kanë paraqitur pretendime jo të vërteta në lidhje me origjinën e tyre siriane.

392257
Gjermani – Azilantët mashtrojnë autoritet për origjinën

Nga fillimi i këtij viti në Gjermani kanë mbërritur me qindra mijëra refugjatë nga Afrika dhe Lindja e Mesme në kërkim të një jete më të mirë. Berlini zyrtar thekson se tani për tani do të heqin dorë nga kthimi i sirianëve në vendet evropiane, nga të cilat kanë ardhur, që në fakt është e ligjshme sipas rregullave të Bashkimit Evropian.

"Vlerësimet tona tregojnë se 30 për qind e atyre që aplikojnë për azil në Gjermani, pretendojnë se janë sirianë, që nuk është e vërtetë", thotë Tobias Plate, zëdhënës i Ministrisë së Brendshme të Gjermanisë.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme