Maliki përgjegjës kryesor për pushtimin e Mosulit nga DAESH-i

Një komision hetimor parlamentar në Irak e ka fajësuar ish-kryeministrin Nouri al-Maliki dhe 35 persona të tjerë si përgjegjës për rënien e Mosulit, qyteti i dytë i vendit i pushtuar nga DAESH-i në qershor 2014, u bë e ditur të dielën nga deputetët.

330509
Maliki përgjegjës kryesor për pushtimin e Mosulit nga DAESH-i

Raporti, që detajonte rezultatet e hetimit, iu paraqit Kryetarit të Parlamentit, Salim al-Joubouri, i cili do ia kalojë Prokurorisë për ndjekje penale.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme