Kanada – Mosmarrëveshje për gjendjen e financave publike

Tre muaj para zgjedhjeve legjislative, Ministria kanadeze e Financave dhe Shërbimi Buxhetor i Parlamentit publikuan dje analiza të ndryshme për financat publike, e para konfirmon rikthimin e ekuilibrit dhe i dyti njofton një deficit 1 miliard dollarësh.

346832
Kanada – Mosmarrëveshje për gjendjen e financave publike

Situata ekonomike vazhdon të përkeqësohet në Kanada këto muajt e fundit, për të hyrë në recesion në sfondin e rënies së çmimeve të naftës, ndërkohë që ky vend është një prodhues i madh.

Para publikimit të shifrave zyrtare të rritjes ekonomike në fillim të muajit shtator, guvernatori i Bankës Qendrore të Kanadasë, Stephen Poloz, konfirmoi se kishte një javë që PBB-ja reale ishte kontraktuar gjatë 6-mujorit të parë të vitit, sipas përkufizimit teknik për një recesion.

Përballë përkeqësimit të ekonomisë, partitë e opozitës i kishin kërkuar Shërbimit Buxhetor të Parlamenti të jepte një informacion për buxhetin 2015-2016.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme