Papa bën hap prapa për çështjen e ngjarjeve të vitit 1915

Papa Françesku hodhi hapë prapa në deklaratën e tij të bërë në lidhje me ngjarjet e vitit 1915

Papa bën hap prapa për çështjen e ngjarjeve të vitit 1915

Papa Françesku hodhi hapë prapa në deklaratën e tij të bërë në lidhje me ngjarjet e vitit 1915.

Papa kur bëri fjalë për ngjarjet e vitit 1915 në prill nuk tha se ishte “gjenocid”, por “tragjedi e madhe”.

Lideri shpirtëror i katolikëve, Papa Françesku, në ditën e parë të vizitës së tij në qytetin Torino bëri deklarata kontradiktore.

Duke kritikuar ashpër ata që shpenzojnë shumë në sektorin e industrisë së armatimit ai dha shembuj nga Lufta e 1-rë dhe 2-të Botërore.

Duke bërë fjalë për ngjarjet e vitit 1915, Papa Françesku tha se “kjo është një tragjedi e madhe e Armenisë”.

Në deklaratën e tij të bërë më 24 prill Papa Françesku në lidhje me ngjarjet e vitit 1915 kishe thënë se “është gjenocidi i parë i shekullit të 20-të”.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme