Mursi i zgjedhur nga populli dënohet edhe me burg të përjetshëm

Gjykata penale egjiptiane dënoi sot ish-presidentin islamik, Mohamed Morsi, rrëzuar në vitin 2013 nga ushtria, me burgim të përjetshëm për spiunazh në përfitim të Hamasait palestinez, Hezbollahut libanez dhe Iranit.

305887
Mursi i zgjedhur nga populli dënohet edhe me burg të përjetshëm

Në këtë proces, 16 të bashkëakuzuar ishin dënuar tashmë me vdekje më 16 maj për livrimin e dokumenteve sekrete jashtë vendit në vitet 2005 dhe 2013.

Për më tepër, një tjetër proces gjyqësor për evazion fiskal, arratisje nga burgi dhe nxitje të dhunës, kjo gjykatë duhet të konfirmojë ose të anulpjë dënimin me vdekje të dhënë kundër Mursit më 16 maj.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme