Gjermani – Shtohen sulmet ndaj refugjatëve në 2014

Për vitin 2014 janë shënuar në total 150 raste të sulmeve ndaj kampeve të refugjatëve në Gjermani, shifër e cila në krahasim me sulmet e vitit 2013 është 3 herë më e lartë.

216758
Gjermani – Shtohen sulmet ndaj refugjatëve në 2014

Ndërsa përfaqësuesit e grupeve të emigrantëve kanë parashikuar se rritja e numrit të sulmeve ndaj refugjatëve mund të ketë lidhje edhe me rritjen e numrit të emigrantëve që vijnë në Gjermani.

Gjithashtu theksohet se lëvizja Patriotët Evropianë Kundër Islamizimit të Perëndimit (PEGIDA), të cilët u shfaqën në qytetin e Dresdenit dhe që janë kundër islamit dhe emigrantëve, duke u shtrirë edhe në qytete të ndryshme të vendit ka përgatitur terrenin e duhur për këto sulme.

Në qytetet Berlin, Bavari dhe Saksoni, ku dhe pjesëmarrjet në protestat e PEGIDA-s kanë qenë më të mëdha, është vërejtur se në tremujorin e fundit të vitin 2014 sulmet ndaj kampeve të refugjatëve janë rritur ndjeshëm, konkretisht në Berlin ka pasur 20, në Bavari 15 dhe në Saksoni 11 sulme ndaj këtyre kampeve.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme