SHBA kërkon më shumë përfshirje të Tokios në sigurinë botërore

SHBA-ja kërkoi të premten që Japonia të përfshihet më shumë në çështjet e sigurisë botërore, në sfondin e debatit në arkipelag mbi luftën antiterroriste pas ekzekutimit të dy japonezëve nga organizata e ISIS-it.

213440
SHBA kërkon më shumë përfshirje të Tokios në sigurinë botërore

SHBA-ja kërkoi të premten që Japonia të përfshihet më shumë në çështjet e sigurisë botërore, në sfondin e debatit në arkipelag mbi luftën antiterroriste pas ekzekutimit të dy japonezëve nga organizata e ISIS-it.

Numri dy i Departamentit të Shtetit, zëvendëssekretari amerikan i Shtetit, Antony Blinken shprehu mbështetjen e Uashingtonit për një angazhim më të madh të Japonisë në skenën ndërkombëtare dhe për më shumë kontribute në sigurinë botërore.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme