Kobani i kthyer në gërmadhë pas largimit të ISIS

Konfliktet disamujorëshe ndërmjet forcave kurde dhe militantëve te ISIS-it e kanë kthyer qytetin Kobani të provincës së Halepit në gërmadhë të vërtetë.

Kobani i kthyer në gërmadhë pas largimit të ISIS

Vërehet se në ndërtesat gërmadha grupet kurde kanë varur çarçafë dhe qilima për tu mos u dukur nga snaiperët. Në Kobani, ku nuk ka popullsi civile vërehet se shumë ndërtesa janë shkatërruar si pasojë e sulmeve ajrore, sulmeve kamikaze dhe të predhave e të mortajave. Ndërkohë, në rajon herë dëgjohen dhe të shtëna armësh nga konfliktet, ku dhe avionët e koalicionit zhvillojnë fluturime vrojtimi.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme