Bazel – Mbahet ministeriali i OSBE-së

Në Bazel të Zvicrës ka nisur punimet sesioni i 21-të i Mbledhjes së Këshillit të Ministrave të Organizatës Evropiane për Siguri dhe Bashkëpunim (OSBE).

Bazel – Mbahet ministeriali i OSBE-së

Në emër të Turqisë në këtë mbledhje merr pjesë Ministri i Punëve të Jashtme, Mevlut Çavushollu (Mevlüt Çavuşoğlu).

Takimi do ti vazhdojë punimet sot dhe nesër dhe në të marrin pjesë ministrat e jashtëm të 57 vendeve.

Ministeriali do të ketë në fokus krizën ukrainase, Krimenë, luftën kundër terrorizmit, përpjekjet për zgjidhjen e konflikteve në Karabakun Verior, Abhazi, Osetinë Jugore dhe Transdinjester.

Në vitin 2015 Zvicra kryesinë e radhës do t’ia dorëzojë Serbisë.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme