Spanjë – Parlamenti miratoi rezolutën për njohjen e Palestinës

Teksti i rezolutës, që u miratua sot në parlamentin e Spanjës, pas disa ndryshimeve të kërkuara nga Partia Popullore në pushtet (PP), kërkon "njohjen e shtetit të Palestinës".

Spanjë – Parlamenti miratoi rezolutën për njohjen e Palestinës

Parlamenti i Spanjës miratoi njëzëri rezolutën, e cila i kërkon qeverisë të nisë procedurat për njohjen e shtetit palestinez.

Teksti i rezolutës që u miratua sot në parlamentin e Spanjës, pas ndryshimeve të caktuara të kërkuara nga Partia Popullore në pushtet (PP), kërkohet "njohja e shtetit palestinez."

Teksti i rezolutës, i cili i është drejtuar qeverisë thuhet se "sipas ligjit ndërkombëtar të njihet shteti i Palestinës."

"Nisma për një shtet sovran palestinez duhet të mbështetet kryesisht nga Bashkimi Evropian, por edhe i gjithë komuniteti ndërkombëtar", sipas rekomandimit të Parlamentit të Spanjës.

Ministri i Jashtëm spanjoll Jose Manuel Garcia Margallo, pas seancës parlamentare, tha se një zgjidhje e qëndrueshme për krizën izraelito-palestineze kontribuon për paqen dhe stabilitetin në gjithë Lindjen e Mesme.

Deri tani, Suedia është vendi i vetëm ndër vendet evropiane që e ka njohur Palestinën. Përveç Suedisë, Palestinën e kanë njohur edhe shtatë shtete anëtare të BE-së, por para se të bëhen pjesë e Bashkimit Evropian. Këto janë Republika Çeke, Hungaria, Polonia, Bullgaria, Rumania, Malta dhe Qiproja e Jugut. Përndryshe, Palestinën si shtet të pavarur e kanë pranuar më shumë se 130 shtete të botës.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme