Birmani - Kyi: Kushtetuta e vendit e padrejtë dhe antidemokratike

Opozitarja birmaneze, Aung San Suu Kyi, kritikoi sot si të padrejtë dhe antidemokratike kushtetutën e vendit, që e pengon të bëhet presidente, në një takim me Presidentin amerikan, Barack Obama.

Birmani - Kyi: Kushtetuta e vendit e padrejtë dhe antidemokratike

“Njerëzit kuptojnë që Kushtetuta e Birmanisë është e padrejtë dhe antidemokratike”, theksoi ajo, duke shtuar se nuk ishte i drejtë diskriminimi i një qytetari në mënyrë të veçantë.

Opozitarja birmaneze e vuri theksin tek kushtetuta e vendit si pengesa kryesore për një pushtet legjislativ të drejtë.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme