Operacioni “Burimi i Paqes”

Qëllimi ynë është paqja
objektivi është terrorizmi

Katalonja i ndez dritën jeshile referendumit për pavarësinë

Parlamenti katalanas votoi të premten një ligj duke i hapur rrugën një referendumi mbi pavarësinë e rajonit ndaj Spanjës.

Katalonja i ndez dritën jeshile referendumit për pavarësinë

Parlamenti katalanas votoi të premten një ligj duke i hapur rrugën një referendumi mbi pavarësinë e rajonit ndaj Spanjës dhe duke anashkaluar gjithashtu kundërshtimin e Madridit për referendumin që presidenti i Katalonjës, Artur Mas, kërkon të zhvillohet më 9 nëntor.

Ligji i miratuar nga 106 deputetë dhe i kundërshtuar 28 të tjerë, autorizon qeverinë rajonale të organizojë ”referendume popullore” me karakter jodetyrues, por që mund të kundërshtohen në Gjykatën Kushtetuese nga qeveria spanjolle.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme