Lindje e Mesme - Kerri kërkon koalicion kundër Shtetit Islamik

Sekretari amerikan i Shtetit, Xhon Kerri është nisur mbrëmë për një turne në Lindjen e Mesme, veçanërisht në Jordani dhe në Arabinë Saudite, për krijimin e një koalicioni ndërkombëtar kundër Shtetit Islamik (ISID/ISIS).

Lindje e Mesme - Kerri kërkon koalicion kundër Shtetit Islamik

Zëdhënësi i Departamentit amerikan të Shtetit theksoi se më shumë se 40 vende do të marrin pjesë në një mënyrë apo një tjetër në këtë koalicion kundër ultraradikalëve të ushtrisë së Shtetit Islamik, që kontrollojnë pjesë të Irakut dhe Sirisë.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme