Irak – Kryeministri përjashton mundësinë e një qeverie kombëtar

Kryeministri irakian, Nuri al-Maliki përjashtoi formimin e një qeverie kombëtare të emergjencës për të luftuar kundër kryengritësve sunitë në ofensivë në vend, gjatë një interviste televizive.

Irak – Kryeministri përjashton mundësinë e një qeverie kombëtar

“Thirrja për formimin e një qeverie kombëtare të emergjencës është një goditje kundër Kushtetutës dhe procesit politik’’, theksoi Maliki, nën presionin e aleatëve perëndimorë për formimin e një qeverie, ndërkohë që nuk ka arritur të formojë një koalicion që prej fitores së partisë së tij në zgjedhjet legjislative në muajin prill.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme