Gjermani - Roth, skeptik mbi sanksionet e reja ndaj Rusisë

Ministri gjerman i Shtetit për Çështjet Evropiane, Michael Roth, ka shprehur rezerva për efektshmërinë e sanksioneve të reja ekonomike kundrejt Rusisë, ndërkohë që ministrat e Punëve të Jashtme evropianë do të mblidhen në Bruksel.

66215
Gjermani - Roth, skeptik mbi sanksionet e reja ndaj Rusisë

“Nëse një president kënaqet me efektet ekonomike, që sjellin sanksionet dhe nuk bën gjë tjetër vetëm se të raportojë para popullit peshën e gabimeve të politikave të tij, duhet ta pranojmë se vetëm sanksionet ekonomike, sado të rrepta të jenë ato, nuk të çojnë në rezultatet e shpresuara”, deklaroi ai për të përditshmen ekonomike gjermane “Handelsblatt”.

Një mbledhje e ministrave evropianë e Punëve të Jashtme do të mbahet sot në Bruksel, që pritet të vendosë për sanksione të reja kundër Rusisë.

Parashikohet të mbahet edhe një mbledhje ekspertësh të BE-së, të Rusisë dhe Ukrainës, përsa i përket garantimit të furnizimit me gaz rus të Ukrainës dhe BE-së.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme