Gjermani - Vazhdon gjyqi NSU

Në Gjermani vazhdon me ngadalësi shqyrtimi i çështjes me objekt krimet e celulës terroriste të Nacionalsocialistëve të Nëndheshëm (NSU) (ose i njohur ndryshe si ilegaliteti nacionalsocialist), e cila akuzohet për vrasjen e 10 personave, 8 prej të cilëve

64392
Gjermani - Vazhdon gjyqi NSU

Por pavarësisht se janë zhvilluar 111 seanca deri më tani nuk ka pasur ndonjë zhvillim të rëndësishëm.


E pandehura kryesore Beate Zschepe duke nxjerrë si pretekst gjendjen shëndetësore nuk merr pjesë në seancat gjyqësore. Kurse dëshmitë kontradiktore të dëshmitarëve vështirësojnë rrjedhën e gjyqit.


“NSU”, ilegaliteti nacionalsocialist gjerman, akuzohet për vrasjen në Gjermani të 10 personave, nga të cilët 8 kanë qenë me origjinë turke, për sulme me bomba dhe grabitje të disa filialeve bankare ndërmjet viteve 2000-2007.
Gjyqi i NSU-së vazhdon prej 1 viti.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme