Kriza ukrainase kërcënon stabilitetin e Evropës

Kriza ukrainase kërcënon stabilitetin dhe paqen në Evropë nëse komuniteti ndërkombëtar nuk përgjigjet në mënyrë të menjëhershme ndaj shkeljeve masive të të Drejtave të Njeriut të kryera në këtë vend, konfirmoi sot Rusia në një raport zyrtar.

Kriza ukrainase kërcënon stabilitetin e Evropës

Ministria ruse e Punëve të Jashtme ka hartuar një listë me shkeljet masive të të Drejtave të Njeriut të kryera në Ukrainë nga forcat ultranacionaliste, ekstremiste dhe neonaziste, në një ”Libër të Bardhë” të publikuar sot.

“Pasojat për paqen, stabilitetin dhe zhvillimin demokratik të Evropës rrezikojnë të jenë aq shkatërruese sa duhet në mënyrë absolute t’i jepet fund shkeljeve”, vijon ministria. Rusia kërkon një reagim ndërkombëtar të paanshëm si kundërpërgjigje ndaj pasojave shkatërrimtare për paqen, stabilitetin dhe zhvillimin demokratik të Evropës.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme