Afganistan – Abdullah dhe Ghani në balotazh presidencial

61300
Afganistan – Abdullah dhe Ghani në balotazh presidencial

Ish-shefi i diplomacisë afgane, Abdullah Abdullah ka arritur në krye me një diferencë të madhe në raundin e parë të zgjedhjeve presidenciale në Afganistan me 44,9 për qind të votave dhe në raundin e dytë do të përballet me ekonomistin Ashraf Ghani që ka marrë 31,5 për qind, sipas rezultateve paraprake.

”Zalmai Rassoul, një i afërm i presidentit Hamid Karzai, i konsideruar si kandidati i pushtetit të mëparshëm, arriti vetëm 11,5 për qind”, sipas rezultateve të paraqitura në Kabul nga Komisioni Elektoral i Pavarur.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme