Limak, investitori më i madh në Kosovë

Një prezantim i kompanisë turke Limak, e cila ka ndërtuar dhe marrë për 20-vjet me koncesion menaxhimin e Aeroportin Ndërkombëtar “Adem Jashari” të Prishtinës.

179430
Limak, investitori më i madh në Kosovë

Ishte ky prezantimi i kompanisë turke Limak që e ka marrë në koncesion Aeroportin Ndërkombëtar të Prishtinës. Kompania ka partneritet me qeverinë e Kosovës për ta menaxhuar Aeroportin për një periudhën 20-vjeçare. Kontrata ishte nënshkruar në gusht të vitit 2010, përderisa transferimi i aeroportit tek Limak dhe Aeroport de Lion ishte bërë në prill të vitit 2011. Pas përfundimit të afatit, Aeroporti do ti kthehet përsëri qeverisë së vendit. Ndryshe, sipas disa analizave, marrëveshja e qeverisë së Kosovës me Limak-un është më e mira në rajon.

M.Saragjolli / Prishtinë


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme