Milanoviq: Mënyra e vetme për të siguruar stabilitet në BeH është mbrojtja e të drejtave të kroatëve

Presidenti kroat Zoran Milanoviq thotë se e vetmja mënyrë për të siguruar stabilitet të qëndrueshëm në Bosnjë-Hercegovinë është mbrojtja e të drejtave të kroatëve të Bosnjës.

1769155
Milanoviq: Mënyra e vetme për të siguruar stabilitet në BeH është mbrojtja e të drejtave të kroatëve

Presidenti kroat Zoran Milanoviq thotë se e vetmja mënyrë për të siguruar stabilitet të qëndrueshëm në Bosnjë-Hercegovinë është mbrojtja e të drejtave të kroatëve të Bosnjës.

Milanoviq u prononcua në një komunikatë për media me rastin e vazhdimit të bisedimeve për reformën zgjedhore në Bosnjë-Hercegovinë.

"Ndryshimet në ligjin zgjedhor të Bosnjë-Hercegovinës do t'u japin kroatëve, që janë një nga popujt themelues në këtë vend, të drejta të barabarta me popujt e tjerë. E vetmja mënyrë për të siguruar stabilitet të qëndrueshëm në Bosnjë-Hercegovinë është mbrojtja e të drejtave të kroatëve të Bosnjës. presim që partnerët tanë ndërkombëtarë të kuptojnë rëndësinë e kësaj dhe të veprojnë në përputhje me rrethanat", bëri të ditur Milanoviq.

Ai tha se mbrojtja e të drejtave të kroatëve të Bosnjës është një detyrim kushtetues për Kroacinë dhe gjithashtu një interes kombëtar i përhershëm, dhe për këtë arsye Kroacia do të vazhdojë të mbrojë të drejtat e kroatëve në Bosnjë-Hercegovinë.

Milanoviq theksoi se është e rëndësishme që zgjedhjet të zhvillohen mbi një bazë demokratike.

“Në qoftë se kroatët në Bosnjë-Hercegovinë nuk marrin të drejtat që duan në Asamblenë Popullore të Federatës së Bosnjë-Hercegovinës kjo do të shkaktojnë manipulime në procesin zgjedhor. Kroatët të reduktuar në pakicë, do të duhet të largohet nga Bosnjë-Hercegovina. Kroacia nuk do të lejojë kurrë që kjo të ndodhë. Ekzistenca e Bosnjë-Hercegovinës nuk mund të vazhdojë pa popullin kroat", bëri të ditur Milanoviq.

 


Lajme të ngjashme