Policia serbe gjobiti boshnjakët që po faleshin

Në Bosnjë-Hercegovinë, policia serbe gjobiti boshnjakët që po faleshin.

1766678
Policia serbe gjobiti boshnjakët që po faleshin

Bosnjë-Hercegovinë, policia serbe gjobiti boshnjakët që po faleshin.

Vazhdojnë tentativat separatiste të etnitetit serb.

Në rajonin e Trebeviçit, që ndodhet brenda kufijve të Republikës Serbe (Srpska) në Bosnjë-Hercegovinë, afër Sarajevës, dy persona, njëri prej tyre mësues i kulturës fetare, shkuan në një udhëtim në malin Trebeviç me 20 nxënës dhe falën namazin e drekës atje.

Grupi, i cili u ndalua nga ekipet e policisë gjatë kthimit për në qytet dhe u akuzua për “sjellje të pahijshme në publik”, u gjobit me 50 euro.

Edhe pse grupi kundërshtoi dënimin, ata morën përgjigjen "ky është territori ynë, këtu nuk mund të faleni".

Kur grupi tha se do të aplikonte në gjykatë për shkak të situatës me të cilën ishin përballur, policia e anuloi gjobën.

Pasi qëndroi në të ftohtë për rreth pesë orë, grupi zbriti gjatë gjithë rrugës në këmbë, pasi teleferiku me të cilin ktheheshin ishte mbyllur.

Boshnjakët që janë trajtuar në mënyrë të padrejtë po përgatiten të aplikojnë në gjykatë.Lajme të ngjashme