Kryeparlamentari turk: Kosova shembull për shumë vende të tjera në aspektin e pjekurisë demokratike

“Edhe pse Kosova është një vend i ri, ajo është në gjendje të jetë shembull për shumë vende të tjera në aspektin e pjekurisë demokratike”, tha Şentop në takimin me ministren e Drejtësisë së Kosovës, Albulena Haxhiu.

1738053
Kryeparlamentari turk: Kosova shembull për shumë vende të tjera në aspektin e pjekurisë demokratike
TBMM Başkanı Mustafa Şentop Kosova Adalet Bakanı Albulena Haxhiu.jpg

Kryetari i Parlamentit të Turqisë (TBMM), Mustafa Şentop, priti të martën në takim në Ankara ministren e Drejtësisë së Kosovës, Albulena Haxhiu dhe delegacionin që e shoqëronte.

“Edhe pse Kosova është një vend i ri, ajo është në gjendje të jetë shembull për shumë vende të tjera në aspektin e pjekurisë demokratike”, tha Şentop në takimin me ministren Haxhiu.

Duke theksuar mbështetjen e qëndrueshme të Turqisë për qëllimin e Kosovës për integrim me Evropën dhe institucionet euro-atlantike, kryeparlamentari Şentop tha se Ankaraja do të “vazhdojë të punojë në mënyrë aktive drejt njohjes së Kosovës dhe anëtarësimit të saj në organizatat ndërkombëtare”.

Duke folur për gatishmërinë e Turqisë për të mbështetur përpjekjet e Kosovës për zhvillimin ekonomik, ai tha se shumë kompani turke dhe më shumë se 600 investitorë operojnë në Kosovë, duke ofruar afërsisht 10 mijë vende pune në këtë vend.

Ministrja Haxhiu, nga ana e saj, e falënderoi Turqinë për ndihmën dhe mbështetjen e vazhdueshme.

Ajo tha se Ankaraja është ndër vendet e para që e ka njohur pavarësinë e Kosovës, duke theksuar se “kjo është shumë e rëndësishme për ata”.Lajme të ngjashme