Turqia shëron emigrantët e rrahur nga ushtarët grekë

Në Edirne të Turqisë morën trajtim mjekësor 13 emigrantë të parregullt me shtetësi marokene, të cilët pohuan se ishin dërguar me forcë në Turqi pasi ishin rrahur nga ushtarët grekë të kufirit.

1723182
Turqia shëron emigrantët e rrahur nga ushtarët grekë

Sipas informacioneve të siguruara, punonjësit e kantierit njoftuan policinë për situatën, kur ata i panë emigrantët e parregullt të rrahur dhe të rraskapitur në vendin e quajtur Saribayir.

Vlen të përmendet se emigrantët e parregullt, të cilët pohuan se ishin kapur pasi kishin kaluar në Greqi dhe se ushtarët grekë i kishin rrahur me shkop gome dhe i kishin dërguar me forcë në Turqi përmes lumit të Maricës, kishin në trup shenja rrahjeje e tyre dhe se disa prej tyre nuk kishin as rrobat e tyre.

Pasi u mjekuan dhe morën trajtimin e duhur në një spital të Edirnesë emigrantët e parregullt iu dorëzuan Drejtorisë së Menaxhimit të Migracionit.



Lajme të ngjashme