Punonjësit shëndetësorë në Greqi protestojnë kushtet e punës

Në Greqi, mjekët dhe punëtorët shëndetësorë vendosën për të ndalur punën për të protestuar ndaj masave "shtrënguese" dhe kushteve të punës.

1663334
Punonjësit shëndetësorë në Greqi protestojnë kushtet e punës

Greqi, mjekët dhe punëtorët shëndetësorë vendosën për të ndalur punën për të protestuar ndaj masave "shtrënguese" dhe kushteve të punës.

Mjekët dhe punëtorët shëndetësorë u mblodhën jashtë ndërtesës së Ministrisë së Punës në kryeqytetin Athinë, me thirrjen e Federatës Greke të Punonjësve të Spitalit Publik (POEDIN) për të marrë pjesë në një ndërprerje pune pesë orësh.

Qindra punonjës shëndetësorë që protestuan ndaj sistemit shëndetësor më vonë marshuan drejt Ministrisë së Shëndetësisë.

Presidenti i POEDIN Mihalis Yannakos, duke folur në emër të grupit tha: "Punonjësit shëndetësorë që sakrifikuan jetën e tyre për të shpëtuar jetën e të tjerëve në luftën kundër epidemisë tani po luftojnë kundër sistemit të kujdesit shëndetësor të sëmurë."

Yannakos tha se ata do të vazhdojnë luftën e tyre për të përmirësuar kushtet e punës, duke argumentuar se është e nevojshme të përfshihen më shumë punonjës në sistemin shëndetësor.Lajme të ngjashme