Serbia dhe Irani nënshkruajnë memorandum mirëkuptimi për zhvillimin e interesave të përbashkëta

Irani dhe Serbia nënshkruan një memorandum mirëkuptimi që parashikon zhvillimin e interesave të përbashkëta dhe në përputhje të ndërsjellë me parimin e sovranitetit, integritetit territorial dhe mosndërhyrjes në punët e brendshme.

1623454
Serbia dhe Irani nënshkruajnë memorandum mirëkuptimi për zhvillimin e interesave të përbashkëta

Irani dhe Serbia nënshkruan një memorandum mirëkuptimi që parashikon zhvillimin e interesave të përbashkëta dhe në përputhje të ndërsjellë me parimin e sovranitetit, integritetit territorial dhe mosndërhyrjes në punët e brendshme.

Sipas Ministrisë së Jashtme iraniane ministri i Jashtëm serb Nikola Selakoviç, i cili është për një vizitë zyrtare në kryeqytetin Teheran, u takua me ministrin e Jashtëm iranian Mohammad Javad Zarif.

Zarif dhe Selakoviç diskutuan çështjen e përmirësimit të bashkëpunimit politik, tregtar dhe kulturor midis dy vendeve.

Pas takimit, të dy vendet nënshkruan një memorandum mirëkuptimi që përfshin zhvillimin e interesave të përbashkëta dhe përputhjen reciproke me parimin e sovranitetit, integritetit territorial dhe mosndërhyrjes në punët e brendshme.Lajme të ngjashme