Bullgari - Partia e Kryeministrit Borisov kryeson në zgjedhjet e përgjithshme

Sipas rezultateve përfundimtare të zgjedhjeve të përgjithshme në Bullgarisë të mbajtura më 4 prill, asnjë parti nuk ka siguruar shumicë në parlamentare për të formuar qeveri më vete.

1614912
Bullgari - Partia e Kryeministrit Borisov kryeson në zgjedhjet e përgjithshme

Sipas rezultateve përfundimtare të zgjedhjeve të përgjithshme në Bullgarisë të mbajtura më 4 prill, asnjë parti nuk ka siguruar shumicë në parlamentare për të formuar qeveri më vete.

Bazuar në rezultatet e sondazheve të bëra Partia Qytetarët për Zhvillimin Evropian të Bullgarisë (GERB), e udhëhequr nga Kryeministri Bojko Borisov, fitoi në zgjedhjet e përgjithshme.

Ndërkohë që GERB fitoi 25,2 për qind të votave, ajo do të ketë 69 deputetë në Parlamentin me 240 anëtarë.

Sipas rezultateve të pakonfirmuara pjesëmarrja në zgjedhje ishte 47,5%, ndërkaq në mandatin e ri në parlament do të jenë 7 formacione politike.

Gjithsej 6.895 kandidatë nga 30 parti politike dhe koalicione garuan në këto zgjedhje, të cilat kishin 6 milionë e 355 mijë e 633 votues të regjistruar.

Rezultatet zyrtare priten të publikohen pas dy ditëve.Lajme të ngjashme