Thaçi dhe personalitete të tjerë të Kosovës transferohen në paraburgim në Hagë

Prokuroria Speciale për Krime Lufte në Kosovë, me seli në Hagë të Holandës, deklaroi se pas dorëheqjes së Presidentit të Kosovës, Hashim Thaçi, ai është transferuar në Hagë dhe është marrë në paraburgim.

1522839
Thaçi dhe personalitete të tjerë të Kosovës transferohen në paraburgim në Hagë
Kosova - Hashim Thaçi, Kadri Veseli, Rexhep Selimi ve Jakup Krasniqi.jpg
Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi_açıklama.jpg
Kosova 6 ekim seçimleri_Kadri Veseli.jpg
Kosova Rexhep Selimi.png
Kosova Jakup Krasniqi.jpeg

Prokuroria Speciale për Krime Lufte në Kosovë, me seli në Hagë të Holandës, deklaroi se pas dorëheqjes së Presidentit të Kosovës, Hashim Thaçi, ai është transferuar në Hagë dhe është marrë në paraburgim.

Zyra e Prokurorit të Specializuar për Krime Lufte në Kosovë ka bërë të ditur se ish-pjesëtarët e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UÇK) dhe sot zyrtarë të lartë të Kosovës si Hashim Thaçi, ish-kryetari i Parlamentit Kadri Veseli, ish-komandanti i Ushtrisë Çlirimtare Rexhep Selimi si dhe ish-kryetari i Kuvendit të Kosovës dhe ish-zëdhënësi i UÇK-së së Kosovës Jakup Krasniqi janë vendosur në qendrën e paraburgimit në Hagë.

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, kishte njoftuar të enjten dorëheqjen pas konfirmimit të aktakuzës ndaj tij nga Prokuroria Speciale për Krime Lufte në Kosovë, me seli në Hagë të Holandës.

Prokuroria Speciale në Hagë ngriti një aktakuzë më 24 qershor dhe e paraqiti atë në gjykatën speciale kompetente kundër Thaçit dhe ish-kryetarit të Parlamentit Veseli për "krime kundër njerëzimit" dhe "krime lufte" gjatë luftës në Kosovë (1998-1999).

Personat e përmendur në aktakuzë konsiderohen përgjegjës për vdekjen e 100 personave dhe akuzohen gjithashtu për krime lufte të tilla si vrasje, internim dhe torturë.

 


Lajme të ngjashme