Meta: Shqiptarët, rol e kontribut për stabilitetin dhe integritetin e Maqedonisë

Presidenti i Republikës së Shqipërisë, Ilir Meta, priti të martën në një takim të veçantë ministrin e Jashtëm të Republikës së Maqedonisë, Nikola Dimitrov, i cili ndodhet për një vizitë zyrtare në Tiranë...

Meta: Shqiptarët, rol e kontribut për stabilitetin dhe integritetin e Maqedonisë

Presidenti i Republikës së Shqipërisë, Ilir Meta, priti të martën në një takim të veçantë ministrin e Jashtëm të Republikës së Maqedonisë, Nikola Dimitrov, i cili ndodhet për një vizitë zyrtare në Tiranë.

Presidenti Meta vlerësoi vizitën e ministrit Dimitrov në Tiranë si shprehje e vullnetit të qeverisë së re të Maqedonisë për të zhvilluar më tej marrëdhëniet mes dy vendeve duke nënvizuar ecurinë e tyre dypalëshe dhe vullnetin që ato të zhvillohen më tej në fushën e bashkëpunimit ekonomik, veçanërisht në atë infrastrukturor dhe energjitik.

Presidenti Meta përshëndeti përpjekjet e qeverisë së re të Maqedonisë për vijimin e reformave të rëndësishme demokratike dhe angazhimin e saj për stabilitetin politik e përmirësimin e klimës së bashkëpunimit ndëretnik dhe ndërqytetar.

Ai përshëndeti vullnetin e qeverisë së Maqedonisë për miratimin e “Ligjit për Përdorimin e Gjuhëve”, në mënyrë të veçantë atë të gjuhës shqipe si një hap të rëndësishëm për adresimin e plotë e pa vonesa të Marrëveshjes së Ohrit.

Presidenti Meta nënvizoi rëndësinë e antarësimit të Maqedonisë në NATO si një hap, që forcon sigurinë dhe stabilitetin e saj dhe të rajonit, duke siguruar mbështetjen e Shqipërisë për këtë proces të rendësishëm.

Kreu i shtetit shqiptar vlerësoi rolin dhe kontributin e faktorit shqiptar për stabilitetin dhe integritetin e Maqedonisë dhe angazhimin aktiv të aktorëve politikë shqiptarë në drejtim të përmirësimit të klimës dhe harmonisë ndëretknike në Maqedoni.

Presidenti Meta vlerësoi rolin e pakicës maqedonase në Shqipëri duke e konsideruar atë si një urë lidhëse të rëndësishme mes dy vendeve dhe duke nënvizuar se Shqipëria mbetet e përkushtuar për respektimin e pakicave etnike në Shqipëri, në respekt të plotë edhe të Konventës Evropiane për të Drejtat e Njeriut.

Gjithashtu Presidenti Meta shprehu falënderimet për urimin e marrë nga Presidenti Gjorge Ivanov dhe i kërkoi ministrit Dimitrov përcjelljen e përshëndetjeve të tij të përzemërta për homologun e tij maqedonas.Lajme të ngjashme