Parlamenti rumun miraton ligjin për referendumin anti-korrupsion

Parlamenti rumun i hapi të hënën dritën jeshile organizimit të një referendumi në luftën kundër korrupsionit, propozuar nga Presidenti, Klaus Iohannis.

671685
Parlamenti rumun miraton ligjin për referendumin anti-korrupsion

Parlamenti rumun i hapi të hënën dritën jeshile organizimit të një referendumi në luftën kundër korrupsionit, propozuar nga Presidenti, Klaus Iohannis në reagim të projekteve qeveritare të kundërshtuara për lehtësimin e legjislacionit.

Miratuar me unanimitet, kjo votë e Parlamentit ndodhi në ditën e katërt të një lëvizjeje kontestash popullore të pazakonta që prej rrëzimit të komunizmit, që ka brishtësuar maxhorancën socialdemokrate.

Mbetet tashmë për Presidentin e qendrës së djathtë, Klaus Iohannis të propozojë një datë dhe një çështje të saktë për këtë votim.

Mobilizimi popullor dhe kritikat e Bashkimit Evropian (BE) kanë detyruar kryeministrin, të shfuqizojë më 5 janar një dekret lehtësues për abuzime me pushtetin.Lajme të ngjashme