Evakuim gjigant në Greqi për çaktivizimin e një bombe të L II B

Autoritetet greke filluan sot një operacion të pazakontë evakuimi prej rreth 70 000 banorësh nga Selaniku në kuadër të çaktivizimit të një bombe të Luftës së Dytë Botërore zbuluar së fundi.

670362
Evakuim gjigant në Greqi për çaktivizimin e një bombe të L II B

“Janë kryer evakuimet e rreth 320 personave me aftësi të kufizuara”, theksoi prefektura.

Operacioni do të kulmojë nesër, me evakuimin e plotë, parashikuar para orës 08:00 GMT të të gjithë rezidentëve të zonës përreth, në një rreze prej 1,9 kilometrash, vendi ku u zbulua bomba javën e kaluar.

”Largimi i të gjithëve është i detyrueshëm, për arsye sigurie”, nënvizoi prefekti i rajonit, Apostolos Xixikostas, në një konferencë shtypi.

“Zbuluar gjatë punimeve pranë një stacioni shërbimi, lënda plasëse përban rreth 250 kilogramë eksploziv”, sipas kolonelit Nikos Fanios.

Një mijë policë janë mobilizuar për të siguruar zonën dhe për të garantuar largimin e banorëve, informuar që prej disa ditësh nëpërmjet medias.

Trafiku i autobusëve dhe trenave do të ndërpritet.Lajme të ngjashme