Ishulli i Lesbos kthehet në ‘varrin’ e jelekëve të shpëtimit

Ishulli i Lesbos (Midili) është një nga ndalesat e emigrantëve të cilët dynden në Evropë për të shpëtuar la luftërat dhe ngjarjet e dhunës në vendin e tyre.

midilli'nin can yeleği mezarlığı.jpg
midilli'nin can yeleği mezarlığı.jpg

Ishulli i Lesbos (Midili) është një nga ndalesat e emigrantëve të cilët dynden në Evropë për të shpëtuar la luftërat dhe ngjarjet e dhunës në vendin e tyre.

Kjo rrugë e shpresës është shumë e vështirë dhe jo pak herë rezulton me vdekje.

Në një fushë të zbrazët të këtij ishulli vihen re pirgje me jelekë shpëtimit, gomone dhe gjëra të ndryshme që i përkasin emigrantëve.

Ky vend simbolizon kujtimet e hidhura e emigracionit më të madh të historisë.Lajme të ngjashme