Dialogu Kosovë-Serbi – Lëvizja e lirë dhe kodi shtetëror telefonik

Ministria për Dialog, Edita Tahiri ka bërë të ditur se sot dhe nesër në Bruksel do të vazhdojnë takimet e nivelit teknik mes Republikës së Kosovës dhe Serbisë me ndërmjetësimin e Bashkimit Evropian.

570259
Dialogu Kosovë-Serbi – Lëvizja e lirë dhe kodi shtetëror telefonik

Në një njoftim për media, bëhet e ditur se në agjendë të këtyre takimeve do të jenë çështja e lëvizjes së lirë dhe ajo për kodin shtetëror telefonik të Republikës së Kosovës.

Ministrja Edita Tahiri, udhëheqësja e dialogut teknik, deklaron se marrëveshja për reciprocitetin në tabelat e veturave në mes të dy shteteve është arritur javën e kaluar, ndërsa në takimin e sotëm,  takimi i grupit punues për lëvizjen e lirë do të fokusohet në heqjen e tabelave të mbetura ilegale që qarkullojnë aty-këtu në komunat veriore të Kosovës.

“Ndërsa në takimin për çështjen e kodit shtetëror telefonik do të diskutohet për heqjen e bllokadës që Serbia po ia bënë zbatimit të marrëveshjes për telekomin përkatësisht kodit shtetëror telefonik për Republikën e Kosovës”, thuhet në njoftim të kësaj Ministrie.Lajme të ngjashme