Greqia ul në 17 vjeç moshën e të drejtës për të votuar

Deputetët grekë votuan disa ndryshime në Kodin Zgjedhor, që parashikojnë uljen e moshës në të drejtën për të votuar, që tashmë bëhet 17 vjeç.

Greqia ul në 17 vjeç moshën e të drejtës për të votuar

Deputetët grekë votuan ndryshimet në Kodin Zgjedhor, që parashikon uljen e moshës në të drejtën për të votuar, që tashmë bëhet 17 vjeç.

Ligji do të hyjë në fuqi në zgjedhjet e ardhshme, të parashikuara për vitin 2019.

Njëkohësisht, deputetët miratuan edhe një ndryshim tjetër, atë të heqjes së të drejtës për të marrë 50 vende bonus në parlament nga ana e partisë që fiton zgjedhjet.

Për ndryshimet votuan partitë e koalicionit qeveritar, SYRIZA e kryeministrit Aleksis Cipras dhe të djathtët ”Grekët e pavarur”, përfshirë edhe Partinë Komuniste dhe partitë e qendrës.Lajme të ngjashme