Kosova me Shqipërinë bashkojnë shërbimet konsullore edhe në Bari të Italisë

Në kuadër të marrëveshjes ndërmjet dy ministrive të jashtme për të bashkëpunuar dhe mbështetur njëra-tjetrën në shërbimin diplomatik dhe atë konsullor, tani Kosova dhe Shqipëria do të kenë shërbime konsullore të përbashkëta edhe në Bari të Italisë.

Kosova me Shqipërinë bashkojnë shërbimet konsullore edhe në Bari të Italisë

Kosova dhe Shqipëria do të kenë shërbime konsullore të përbashkëta edhe në Bari të Italisë. Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Shqipërisë dhe Ministria e Punëve të Jashtme e Republikës së Kosovës, sot, gjatë vizitës së Ministrit të Punëve të Jashtme të Kosovës, Enver Hoxhaj në Tiranë në kuadër të Konferencës së Ambasadorëve, njoftuan se, nën ombrellën që krijon marrëveshja e vendosur mes dy palëve për të bashkëpunuar dhe mbështetur njëra-tjetrën në shërbimin diplomatik dhe atë konsullor, do të hedhin një hap tjetër, duke përforcuar nivelin dhe stadin e marrëdhënies në përfaqësimin e përbashkët Shqipëri-Kosovë.

Kjo do të bëhet nën ombrellën që krijon marrëveshja e vendosur mes dy palëve për të bashkëpunuar dhe mbështetur njëra-tjetrën në shërbimin diplomatik dhe atë konsullor, duke përforcuar kështu nivelin dhe stadin e marrëdhënies në përfaqësimin e përbashkët Kosovë –Shqipëri.

Ofrimi i shërbimeve konsullore për shtetasit e Kosovës pranë Konsullatës së Përgjithshme të Republikës së Shqipërisë në Bari, bëhet për të mbështetur dhe asistuar kërkesat dhe nevojat e shtetasve të Kosovës, në rajonet e Jugut të Italisë, por edhe për të gjithë ata që zgjedhin Barin, si portin hyrës ose dalës, për udhëtimet, pushimet apo lëvizjet e tyre nëpërmes Shqipërisë për në Kosovë.

Kjo praktikë është vazhdimësi e bashkëpunimit që ka filluar më herët në Milano si dhe para disa javësh në Mynih.Lajme të ngjashme