Përgatitjet e Maqedonisë për BE

Metodat e projekteve për të përfituar më shumë nga fondet e dhëna nga BE.

Përgatitjet e Maqedonisë për BE

Turqit që jetojnë në Maqedoni po marrin trajnime për projektime për të përfituar më shumë nga projektet e Bashkimit Evropian.

Në trajnimet e ndryshme e vëna në dispozicion nga Agjencia Turke për Bashkëpunim dhe Zhvillim, TIKA, po marrin pjesë punonjës të institucioneve të ndryshme si dhe studentë.

Programet e trajnimit që tashmë kanë nisur në kryeqytetin e Maqedonisë Shkup, po tregojnë metodat e projektimit sipas Bashkimit Evropian dhe Mekanizmit të Ndihmës Para Aderimit (IPA).

Programi i trajnimit është hartuar për të plotësuar nevojat e bashkëkombësve në këtë vend.

Gjithashtu edhe Organizata e Unionit turk të Shoqërisë Civile në Maqedoni po jep mbështetjen e saj për këtë projekt duke ofruar trajnues nga Turqia.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme